יום חמישי 25 אפריל 2024

Microsoft

אודות מיקרוסופט ישראל

 

מיקרוסופט ישראל נוסדה ב- 1989 והייתה אחד הסניפים הראשונים של מיקרוסופט שהוקמו מחוץ לארצות הברית.

חברת הבת הישראלית של מיקרוסופט עוסקת בקידום מכירות של מוצרי מיקרוסופט בישראל ובתמיכה טכנית. בנוסף, נמצא בישראל מרכז פיתוח הממוקם בחיפה, בין היחידים שיש לחברה מחוץ לארה"ב, העוסק במחקר ופיתוח בתחומים חדשניים.

כבר בשנים הראשונות לפעילותו של הסניף הישראלי הבין אריה סקופ, מייסד ומנכ"ל מיקרוסופט ישראל, את חשיבות הטמעת העברית במוצרים הבינלאומיים של מיקרוסופט, ופעל ללא לאות לגיור מוצרים אלו. כבר אז מוצבה מיקרוסופט ישראל כחברה שמשקיעה את מירב המאמצים על מנת שדוברי עברית יוכלו להשתמש במוצריה הפופולריים של מיקרוסופט העולמית ברחבי העולם - ובעברית!

מוצרי מיקרוסופט אשר להם גירסת עברית:

 

תרומת מיקרוסופט לכלכלה הישראלית


מיקרוסופט ישראל נוסדה בשנת 1989 כחברה קטנה בת שלושה עובדים במשרד קטן ברמת גן. באותם ימים רחוקים של עידן ה- DOS, מיקרוסופט העולמית עצמה הייתה חברה אלמונית יחסית ומעטים, אם בכלל, שיערו את המקום שהיא צפויה לתפוס בכלכלה העולמית.

באותה העת הגדיר אריה סקופ, מייסד החברה והמנכ"ל, את התנאים הנדרשים להצלחת החברה בישראל: ראשית, יש לחתור למדיניות גיור מלאה, שיטתית ומחייבת של מיקרוסופט העולמית כלפי השוק הישראלי. שנית, יש לפתח סביב מוצרי מיקרוסופט תעשייה רחבה (Ecosystem) של שותפים מוסיפי ערך.

ראשי החברה, ביל גייטס וסטיב באלמר, אימצו בראשית שנות ה- 90 את תפישתו של אריה סקופ בנושא הגיור. גובשה מדיניות לטווח ארוך שהבטיחה גיור מוצרי הדגל של החברה ללא יוצא מן הכלל. בעקבות זאת אישרו השניים את התקציבים הראשונים לפעילות זו בהיקף של 3 מיליון דולר. מאז זכתה העברית לתנופה עצומה ולמעמד מוביל במרכזי הפיתוח של מיקרוסופט. ב- 15 השנים האחרונות הושקעו למעלה מ- 100 מיליון דולר בגיור תוכנות – ללא כל סיוע של ממשלת ישראל - והצוות האחראי לכך ברדמונד מונה היום 80 אנשי מקצוע. עברית היא כיום אחת מ- 7 שפות הליבה של מיקרוסופט, ובה מפותח כל מוצר המשווק בישראל. עובדה זו מבטיחה כי כל גרסה חדשה של מוצרי החברה יוצאת לשוק בישראל ביום השקתה בארה"ב ובשוק העולמי.

הופעתן של Windows ו- Office בעברית מלאה בישראל הייתה ללא ספק נקודת מפנה בשנות ה- 90. לראשונה נחשפו מאות אלפי משתמשים בארץ לעולם חלונאי חדש, ידידותי ועשיר בפונקציות שהרחיבו ללא הכר את אפשרויות השימוש ב- PC, הגדילו את פריון עובדי הידע ברמה האישית והקבוצתית והביאו לישראל את הסטנדרטים העולמיים. הייתה בכך בשורה גם לתעשיית התוכנה בארץ. המחויבות העמוקה שהפגינה מיקרוסופט העולמית כלפי השוק הישראלי הניעה חברות להמר על פלטפורמת החברה כבסיס לפעילותן העסקית. כך צמח בישראל ה- Ecosystem הגדול בתעשיית התוכנה שמונה כיום 2,000 שותפים עסקיים של מיקרוסופט: משווקים, בתי תוכנה, אינטגרטורים, יועצים, מרכזי הדרכה ותמיכה ועוד. המחזור הכספי של תעשיית מיקרוסופט בישראל מגיע ל- 1 מיליארד דולר בשנה והיא מפרנסת כ- 10,000 משפחות.

המומחיות שהתפתחה בתעשייה מקומית זו אפשרה יישום פרויקטים גדולים וחלוציים בקנה מידה עולמי בישראל וביניהם: הקמת מערכת ניהול מסמכים הגדולה בעולם במשרד הבטחון, וכן שני פרויקטי דגל שבוצעו בשירותי בריאות כללית וזכו להערכתה של מיקרוסופט העולמית - ה- Active Directory הגדול בעולם (3.7 מיליון משתמשים) ומחסן הנתונים הראשון בעולם בפלטפורמת 64 ביט של מיקרוסופט.

ולבסוף, מיקרוסופט ישראל יישמה מראשית דרכה את מדיניותה של מיקרוסופט העולמית הרואה בטכנולוגיה אמצעי לצמצום הפער הדיגיטאלי וליצירת הזדמנויות חברתיות וכלכליות לאוכלוסיה במצוקה.

מיקרוסופט מחויבת לפעילות בקהילה בישראל ומעורבות בעשרות פרויקטים. במהלך השנים תרמה מיקרוסופט למעלה מ- 20,000 תוכנות, והיא מהיוזמים של פרויקטים כגון מחשב לכל ילד, להבה, חלון לעולם המחר ועוד.

 

 

Slide 3 of 5.